מחמצים, כבושים

 

 

תחמיץ פלפלים ירוקים

 

צולים על האש (או בתנור חם מאוד) פלפלים ירוקים רחוצים, מצננים בכלי מכוסה

ומקלפים את הקליפה הדקה, מכניסים בקערת זכוכית ויוצקים על הפלפלים

תערובת של חומץ הדרים, מעט שמן, מלח פלפל מעט סוכר וכמה שיני שום מעוך.

משהים לפחות יום.

 

 

כרובית כבושה

 

החומרים: 

1 כרובית טריה בינונית,3/2 ליטר מים, 1/3 ליטר חומץ, 1/4 כוס מלח, 1 כף סוכר, 2-3 עלי דפנה, כמה גרגרי פלפל אנגלי, שום לפי הטעם.

אופן ההכנה:

רחצי היטב את הכרובית וחלקי אותה לפרחים. בשלי אותה במי מלח רותחים בשלי אותה במי מלח רותחים כעשר דקות, סנני. הרתיחי יחד את החומץ, המים, המלח, הסוכר והתבלינים הכניסי את פרחי הכרובית לנוזלים הרותחים והשלי כעשר דקות.

צקי את הכל לתוך צנצנת רחוצה ושטופה במים חמים סגרי היטב בעוד הכל חם,

הכרובית תהיה יפה לאכילה כעבור יומיים שלושה.

 

 

כרוב כבוש

 

חומרים :    

  ½ 1 - 1 ק"ג כרוב , חופן עלי סלרי, 1 גזר גדול, 1-2  פלפל חריף, ½ 2 כפות מלח , מים.

אופן ההכנה :

 שוטפים את הכרוב וחותכים לרבעים, מסירים את החלק הקשה בתחתית הכרוב ופורסים לרצועות בעובי של כחצי ס"מ.

שמים בכלי  גדול, מוסיפים עלי סלרי קצוצים, גזר מקולף ומגורר גס ופלפל חריף.

ממיסים ½ 2 כפות מלח ב- 1 ליטר מים ומוסיפים לכרוב, ממלאים עד הסוף מים ומערבבים.

מניחים על הכרוב צלחת כבדה שתשמור את הכרוב מכוסה מים, מניחים במקום

חם למשך יומיים. בתום יומיים מערבבים שוב היטב ומחזירים לעוד 2 - 1 ימים.

כאשר מוכן מעבירים לקרור.

 

 

לפת כבושה

 

לחתוך את הלפת לפרוסות בעובי כ- ½ ס"מ , להמיס 3 כפות מלח דק ב- 3 כוסות רותחים, מעט חומץ וסוכר לפי הטעם, לשפוך על הלפת המונחת בצנצנת , אפשר מים. להוסיף מעט סלק לצבע.